gabriel-gurrola-424227-unsplash.jpg

hoog reactieve chemie en technologie in Deventer

Onze ambitie

S/park is een innovatie ecosysteem voor de industrie, kennisinstellingen, ondernemers, investeerders en studenten op het gebied van hoog reactieve chemie en technologie.

Wij faciliteren de ontwikkeling van hoog reactieve producten en processen voor superieure toepassingen en inspireren de nieuwe generatie talenten.

Highly Reactive Chemistry

S/park is uniek als het gaat om haar faciliteiten en diensten rondom hoog reactieve chemie. Het werken met deze stoffen neemt tal van veiligheidsmaatregelen met zich mee, maar levert ook heel veel op. U kunt hierdoor dat ontwikkelen en produceren waar u naar op zoek bent.

Het wordt steeds belangrijker om nieuwe eigenschappen toe te voegen aan eindproducten, maar ook aan onderdelen van eindproducten of het productieproces. Bij deze eigenschappen moet gedacht worden aan temperatuurbestendigheid, flexibiliteit en sterkte. Ook kan men denken aan de mate waarin een eindproduct te recyclen is of de toepasbaarheid van bio-gebaseerde grondstoffen. 

Op S/park zijn de faciliteiten aanwezig om hoog reactieve chemie te gebruiken om deze nieuwe eigenschappen te ontwikkelen en te produceren. Ook biedt S/park ondernemers de mogelijkheid te werken met een Categorie 5 milieuvergunning.

Hoog reactieve chemicaliën:

  • Kunnen polymeriseren of zelf-reactief worden onder bepaalde condities als schokken, druk, temperatuur, licht of contact met ander materiaal. Veiligheidsmaatregelen zijn hierbij essentieel,

  • Hebben kapitaalintensieve productiefaciliteiten nodig en consumeren vaak grote hoeveelheden energie. Excellente procescontrole en procesverbeteringen zijn hierbij essentieel.

  • Vereisen kennis van veiligheid en een uniek veiligheidslaboratorium zoals in Deventer aanwezig is.

 

Ons Netwerk

In Oost-Nederland is een sterk netwerk van partners aanwezig. Wij werken samen met verschillende organisaties zoals de Cleantech regio, de regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost NL, de gemeente Deventer en de provincies van Overijssel en Gelderland. Daarnaast bouwen we aan een netwerk met onderwijs- en kennisinstituten zoals universiteiten (UTwente, Radboud Universiteit), hogescholen (Saxion, Windesheim) en Mbo’s (Aventus, ROC Twente).