Omdenken bij een financieringsaanvraag

business-business-plan-close-up-908292.jpg

Bedrijven die zich op S/park in Deventer (willen) gaan vestigen zijn vaak op zoek naar financieringsmogelijkheden. Het huren van ruimte, het laten doen van onderzoek en het transport van (gevaar)goederen. Het kost allemaal geld. Als start-up of scale-up is er meestal nog geen groot eigen vermogen. Hoe krijgt u het dan toch voor elkaar dit alles te financieren?

U gaat op zoek naar een externe partij die wil investeren in uw onderneming of u doet een financieringsaanvraag. In veel gevallen blijkt het echter lastig te zijn de juiste financierder, of überhaupt een financierder, te vinden. Sprout-expert Bert Wams heeft onlangs het artikel 9 redenen waarom je financieringsaanvraag wordt afgewezen geschreven, over het veroveren van uw “financieringsValentijn” door vooraf rekening te houden met afwijzingsredenen. Op deze manier komt u nooit meer voor verrassingen te staan als het gaat om het aanvragen van een financiering.

De negen redenen zijn:

  • Te groot risico

  • Solvabiliteit onvoldoende

  • Onvoldoende onderpand of zekerheden

  • Onvoldoende interesse

  • Kwaliteiten persoon en team

  • Product of dienst niet overtuigend genoeg

  • Cijfers en data niet compleet of overtuigend genoeg

  • Verkeerde benadering van investeerders

  • Aanvraag niet compleet

Op zoek naar financiering voor uw start-up of scale-up?
Bij S/park bieden wij u de mogelijkheid kennis te maken met de financierders die in ons netwerk zitten, daarnaast helpen wij u voor, tijdens en na het financieringstraject. Op deze manier kunt u zich richten op dat waarvoor u op S/park zit, uw core business.

Voor het volledige artikel kunt u hier naar de pagina van Sprout gaan.


Bovenstaand artikel is geschreven naar aanleiding van het artikel “9 redenen waarom je financieringsaanvraag wordt afgewezen” van Sprout-auteur Bert Wams. Alle rechten van het artikel liggen bij Sprout.

sprout-logo-inspireert-ondernemers-black.png

Sprout
Startups, scaleups en vooruit - de incidentele f*ckups, ze staan allemaal op de radar van Sprout. Ruim dertien jaar vertelt Sprout de verhalen achter succesvolle ondernemers en deelt de lessen van hun mislukkingen. Waarom wij dat doen? Omdat vernieuwende ondernemers zorgen voor een betere wereld.