Petrochem 11: T-minus op S/park

T-minus.jpg

In het novembernummer van Petrochem (11) wordt nader kennisgemaakt met één van de bedrijven die binnenkort op S/park in Deventer zal gaan produceren. T-minus Engineering ontwikkelt raketten om in de atmosfeer wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Op S/park zal het bedrijf de efficiënte stuwstof gaan produceren die het hiervoor ontwikkeld heeft.

Een Delftse start-up die in Deventer gaat produceren. Dan vraagt men zich al snel af: waarom kan dat niet in Delft of bijvoorbeeld in Rotterdam? S/park is echter een van de weinige locaties in Nederland die over de juiste faciliteiten beschikt, daarnaast kan T-minus in Deventer onder de koepelvergunning van het terrein werken.

Eind november zal door T-minus de eerste stuwstof kunnen worden geproduceerd
op de nieuwe locatie. Daarna kan men zich gaan richten op het lanceren
van de eerste raket in Noorwegen.

‘‘Wat ons ook aanspreekt, is dat directeur Marc Leeuw (S/park) van aanpakken houdt
en de experts weten waar ze het over hebben.’’
- Mark Uitendaal van T-minus Engineering -
Het volledige artikel op pagina 24-25 van Petrochem 11 is alvast hier te lezen.


Op 6 november verschijnt Petrochem 11 ook als hardcopy. Alle rechten van het artikel bevinden zich bij Petrochem en ChemieLink.

Logo.Petrochem.png

Petrochem Magazine
Al meer dan 25 jaar is Petrochem het toonaangevende managementblad voor de olie- en chemische industrie in de Rijn/Schelde-delta. Het is vooral gericht op het hoger management van industrie en toeleveranciers in de gehele keten. Thema’s als industriële veiligheid, efficiëntie, duurzaamheid, innovatie, investeringsklimaat industriebeleid en plantmanagement worden met de nodige diepgang behandeld.

ChemieLink
Dit artikel is mogelijk gemaakt door ChemieLink.
ChemieLink is een netwerk van innovatieve hotspots in de chemie. Bij ChemieLink zijn tien erkende innovatielaboratoria (iLABs) en zeven Centers for Open Chemical Innovation (COCI’s) aangesloten. Op deze locaties zijn circa 250 innovatie bedrijven gevestigd.